menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Ötpróba Eredmények Támogatóknak Archív 2019 2018 2017 2016 Facebook oldalunk

V. Kis-Duna Maraton

Időpont: 2022. április 10. vasárnap 8:45-15:30

Versenyközpont: Szent Imre Katolikus Iskola, Ráckeve Szent István tér 22.

Távok: 10 km, 21,1 km, 42,2 km

Tervezett program

7:15- Rajtcsomagok átvétele
7:15-8:30 Nyuszifutás nevezés
8:45 Nyuszifutás rajt - 2022-ben is a felnőtt futam rajtja előtt futnak a kicsik!
9:15 Regisztráció, rajtcsomag átvétel vége
9:30 Rajt
9:40 Nyuszifutás eredményhirdetés
11:00 10 km verseny eredményhirdetés
12:00- Ebéd kezdete
13:00- Félmaraton eredményhirdetés
14:30- Maratoni verseny eredményhirdetés
16:00- Rendezvény zárás

Útvonal

10 km – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas fordítópont után vissza a rajthoz

21,1 km, félmaraton – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas, Somlyó, Dömsöd fordítópont után vissza a rajthoz

42,2 km, maraton – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas, Somlyó, Dömsöd, Tassi zsilip, Makád üdülőterület, Szigetbecse üdülőterület, Ráckeve Keszeg sor, cél

Részletes térkép az alábbi linken látható: http://kisdunamaraton.hu/palya/

A maratoni útvonal 90 százaléka kis forgalmú üdülőterületi utakon vezet.  Az útvonal 80 százaléka aszfaltos út, 20 százaléka tömör kavicsos földút.

Időmérés

A versenyen chipes időmérő rendszerrel mérjük az időket. A pályán három részidőmérő pont lesz felállítva: a rajtban, 10 és 21,1 kilométernél. A rajtszámot a chippel együtt a célba érés után le kell adni.

Szintidők

A 10 és 21 kilométeres versenyen nincs szintidő, de az eredményhirdetés ideje a 10 kilométeren 11:00 óra, a félmaratonon 13:00 óra. A maratoni távon 6 órás a szintidő. Eredményhirdetés: 14:30 órakor

Létszám

Szeretnénk emberléptékű, családias hangulatú versenyt szervezni. Nem hajszolunk létszámcsúcsokat. 2021-ben 600 fős létszámlimitet határoztunk meg.
Tervezett létszám távonként: 
10 km - 200 fő
21,1 km - 200 fő
42,2 km - 200 fő

Az előnevezés várhatóan 2022. február elején indul.

Nevezési díjak - Hamarosan

Helyszíni nevezés - az elmúlt években hamar betelt a mezőny. Helyszíni nevezésre valószínűleg nem lesz lehetőség

A nevezési díj tartalma

1. Részvétel a versenyen
2. Orvosi felügyelet a verseny alatt
3. 10 frissítőpont a pályán
4. Rendőri és polgárőri biztosítás
5. Egyedi befutóérem
6. Masszázs a verseny után (a 21 és 42 kilométeres távon indulóknak)
7. Választható meleg étel (tervezett: marhagulyás+rétes vagy zöldséges rizs+rétes)
8. Ingyenesen letölthető befutófotók és a pályán készült fényképek
9. Chipes időmérés – a pálya három, pontján (rajt-cél, 10k részidő, 21k részidő)
10. Regisztrált ötpróbázóknak teljesítés esetén olimpiai pontok jóváírása (a nevezéskor meg kell adni az ötpróba azonosítót)

Nevezési díj visszatérítés - április 19-i nevezés nyitás esetén

Visszalépés esetén március 13-ig a teljes díjat (300 Ft tranzakciós költség levonásával), március 31-ig a díj 50 százalékát tudjuk visszautalni. Március 31. után nem lesz lehetőség díj visszafizetésre (a nevezés átírását más nevére előre láthatóan április 6-ig tudjuk biztosítani).
Amennyiben a versenyt a tervezett időpontban a szervezőtől független okok miatt nem tudjuk megrendezni, a nevezési díj 85 százalékát térítjük vissza. Meghiúsulás esetén a legyártott pólókat eljuttatjuk a versenyzőkhöz.

Az V. Kis-Duna Maraton hivatalos pólója

A versenyre most is készül tartós, technikai póló, melyet a nevezéskor a futóink kedvezményes áron igényelhetnek. A pólóigényt és a kívánt méretet a versenyre jelentkezéssel együtt kell leadni és a póló árát is a nevezési díjjal együtt kell elküldeni. 

A póló mintáját hamarosan közzétesszük

Díjazás

A verseny magunkkal és a távolsággal zajlik, így minden célba érő befutóérmet kap.
Emellett minden kategóriában az első három helyezettet külön díjazzuk.

Kategóriák

A versenyen csak egyéni teljesítés lehetséges. Mindhárom távon a férfi és női kategóriákat három korcsoportban díjazzuk. A korcsoport besoroláskor csak a születési évet vesszük figyelembe (pl. az a versenyző, aki 2021-ben tölti be a 18. életévét, már a felnőtt kategóriában indul). 

  1. ifjúsági: 0-17 éves korig (maratoni távon 18 éven aluli, félmaratonon 12 éven aluli versenyző nem indulhat!)
  2. felnőtt: 18-49 éves korig
  3. senior: 50 éves és a felett

Frissítés

A pályán átlagosan 5 kilométerenként frissítőpontok találhatók. A frissítőpontok kínálata: víz, iso, banán, szőlőcukor, csokoládé. A 20 kilométer utáni frissítőpontokon továbbá: paradicsom, só, kóla, alma, sósperec, mogyoró, mazsola.

Nyuszifutás

A kisebb gyerekeknek rendezett hagyományos Nyuszifutás 8:45-kor rajtol a Duna-parton. Az 1200 méteres térkövezett pályán az ovisoknak fél kört (a hídig és vissza), a nagyobbaknak egy kört kell megtenni. A Nyuszifutás ingyenes, nevezni 7:15–8:30 óra között lehet a versenyközpontban. Érem díjazás négy korcsoportban várható: ovis, alsós 1-2 osztály, alsós 3-4 osztály, felsős 5-6 osztály.

Versenyszabályzat

A versenyen mindenki a saját felelősségére indul a választott távnak megfelelő felkészültséggel. A versenyzőkre a szervezők baleset biztosítást nem kötnek. Igény esetén ezt mindenkinek egyénileg kell intéznie!

A rendezvényen a versenyzőkről készült fényképeket és videókat a szervezők a versenyhez kapcsolódó promóciókhoz felhasználhatják.

Fenntartjuk a jogot a program és a pálya módosítására.

A versenyen a rajtszámot jól látható módon, a ruházaton elöl kell viselni.

A versenyen a futókat görkorcsolyával kísérni tilos (a terepviszonyok nem alkalmasak erre). Kerékpáros kíséret megengedett, de csak a 10 km fordítópont utáni szakasztól kezdve (kb. 6-7 kilométertől).

A versenyen kutyával futni nem lehet.

A versenyen minden futó és kísérő köteles betartani a közúti közlekedés szabályait. A pálya első 2 kilométerén forgalommentes útvonalat biztosítunk, a többi szakasz kis forgalmú, üdülőterületi út!

A versenyen 18 év alatti futók írásos szülői belegyezéssel indulhatnak. A maratoni távon 18 év alattiak nem indulhatnak! A félmaratonon 12 év alattiak indulása nem megengedett!

A versenyközpontban csomagmegőrzőt működtetünk, amit a rajtszámotokkal tudtok igénybe venni. A verseny területén lévő értékekre felelősséget nem vállalunk.  

Felelősségvállalás

A rajtcsomag átvételekor minden futótól kérünk egy felelősségvállalási nyilatkozatot. Ezt a helyszínen is ki lehet tölteni, de nagyban segítitek a munkánkat, ha előzetesen kitöltitek és aláírva hozzátok vasárnap (az előnevezés visszaigazoló levelével küldjük a nyilatkozatokat is).

COVID intézkedések

A verseny rendezésekor érvényes állami direktívák szerint. 

Kísérőknek

A maratoni pályán autóval nem lehet körbe menni! A Tassi zsilipnél csak gyalogos, vagy kerékpáros átkelés lehetséges! A pálya első hét kilométerén a kerékpáros kísérés is tilos! Sűrűn kihelyezett, bőséges frissítőpontokkal segítjük a futókat. Aki buzdító szándékkal, kerékpárral kísérné társát, kérjük, csak a 10 kilométeres fordítópont után csatlakozzon a futókhoz. A kísérés tervezésekor is fordulhattok hozzánk bizalommal, helyismeretünkkel segítünk, hogy a többi futót nem zavarva tudjátok buzdítani társatokat.
A rajtban várakozó kísérők hozzáférhetnek a pályán kihelyezett mérőpontok (10, 21 km) adataihoz, így követhetik, hogy hol jár a futójuk. Emellett hagyomány, hogy a KEVENET Internet jóvoltából a pálya 8 pontján kamerákat helyezünk ki. A kamerák élőképét a versenyközpontban kihelyezett nagy monitorokon láthatjátok.