menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Ötpróba Eredmények Támogatóknak Archív 2022 2019 2018 2017 2016 Facebook oldalunk

VII. Kis-Duna Maraton
Időpont: 2024. április 7. vasárnap 9:30-15:30
Versenyközpont: Szent Imre Katolikus Iskola udvara, Ráckeve Szent István tér 22.
Távok: 10 km, 21,1 km, 42,2 km
A futóversenyen védettségi igazolvány nélkül is lehet indulni 

Tervezett program
7:15    Rajtcsomagok átvétele
9:15    Regisztráció, rajtcsomag átvétel vége
9:30    Rajt
11:00    10 km verseny eredményhirdetés
12:00    Ebéd kezdete
13:00    Félmaraton eredményhirdetés
14:30    Maratoni verseny eredményhirdetés
16:00    Rendezvény zárás
 

Útvonal
10 km – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas fordítópont után vissza a rajthoz
21,1 km, félmaraton – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas, Somlyó, Dömsöd fordítópont után vissza a rajthoz
42,2 km, maraton – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas, Somlyó, Dömsöd, Tassi zsilip, Szigetcsúcs, Makád üdülőterület, Szigetbecse üdülőterület, Ráckeve Keszeg sor, cél
Részletes térkép az alábbi linken látható: https://kisdunamaraton.hu/palya/
A maratoni útvonal 90 százaléka kis forgalmú üdülőterületi utakon vezet.  Az útvonal 80 százaléka aszfaltos út, 20 százaléka tömör kavicsos földút.


Időmérés
A versenyen chipes időmérő rendszerrel mérjük az időket. A pályán három részidőmérő pont lesz felállítva: a rajtban, 10 és 21,1 kilométernél. A rajtszámot a chippel együtt a célba érés után le kell adni.


Szintidők
A 10 és 21,1 kilométeres versenyen nincs szintidő, de az eredményhirdetés ideje a 10 kilométeren 11:00 óra, a félmaratonon 13:00 óra.
A maratoni távon 6 óra a szintidő. Ezen belül a félmaratoni részidőmérő pontot legkésőbb 2 óra 50 perc alatt el kell érni! A 2 óra 50 perc után érkező futókat a pontról nem engedjük tovább, a rajtszámot le kell adniuk, gondoskodunk a visszaszállításukról a versenyközpontba.
Maratoni eredményhirdetés: 14:30 órakor


Létszám
 A ráckevei maraton mezőnye várhatóan: 630 fős lesz. A három távon indulók létszáma:
10 km - 180 fő
21,1 km - 230 fő
42,2 km - 220 fő
A létszámlimit elérésekor várólistára fogadunk még nevezéseket. 

Nevezési díjak 

A nevezési díjakat októberben véglegesítjük.

A nevezést előre láthatóan 2024. február 1-én, 10:00 órakor nyitjuk meg.

Helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség

A nevezési díj tartalma
1. Részvétel a versenyen
2. Orvosi felügyelet a verseny alatt
3. 10 frissítőpont a pályán
4. Rendőri és polgárőri biztosítás
5. Egyedi befutóérem (a szintidőn belül célbaérkezőknek)
6. Masszázs a verseny után (a 21 és 42 kilométeres távon indulóknak) 
7. Meleg ebéd – (választható húsos és vegetáriánius menü)
8. Ingyenesen letölthető befutófotók és a pályán készült fényképek
9. Chipes időmérés – a pálya három, pontján (rajt-cél, 10k részidő, 21k részidő)
10. Regisztrált ötpróbázóknak teljesítés esetén olimpiai pontok jóváírása (a nevezéskor meg kell adni az ötpróba azonosítót)


Nevezési díj visszatérítés 
Visszalépés esetén február 26-ig a teljes díjat (300 Ft tranzakciós költség levonásával), március 12-ig a díj 50 százalékát tudjuk visszautalni. Március 12. után nem lesz lehetőség díj visszafizetésre (a nevezés átírását más nevére előre láthatóan március 28-ig tudjuk biztosítani).
Amennyiben a versenyt a tervezett időpontban a szervezőtől független okok miatt nem tudjuk megrendezni, a nevezési díj 85 százalékát térítjük vissza. Meghiúsulás esetén a legyártott pólókat eljuttatjuk a versenyzőkhöz.


A VII. Kis-Duna Maraton hivatalos pólója
A versenyre most is készül tartós, technikai póló, melyet a nevezéskor a futóink kedvezményes áron igényelhetnek. A pólóigényt és a kívánt méretet a versenyre jelentkezéssel együtt kell leadni és a póló árát is a nevezési díjjal együtt kell elküldeni. A versenyen korlátozott számban, teljes áron lehet az aktuális pólót megvásárolni. (A póló mintáját októberben mutatjuk be).
 

Díjazás
A verseny magunkkal és a távolsággal zajlik, így minden célba érő befutóérmet kap.
Emellett minden kategóriában az első három helyezettet serleggel díjazzuk.
Az abszolót maratoni győztes egy évre megkapja a verseny vándorkupáját.


Kategóriák
A versenyen csak egyéni teljesítés lehetséges. Mindhárom távon a férfi és női kategóriákat három korcsoportban díjazzuk. A korcsoport besoroláskor csak a születési évet vesszük figyelembe (pl. az a versenyző, aki 2022-ben tölti be a 18. életévét, már a felnőtt kategóriában indul). 
1.    ifjúsági: 0-17 éves korig (2007-ben és azután születettek; maratoni távon 18 éven aluli, félmaratonon 12 éven aluli versenyző nem indulhat!)
2.    felnőtt: 18-49 éves korig (1975-2006-ban születettek)
3.    senior: 50 éves és a felett (1974-ben vagy azelőtt születettek)


Befutóérem

Folytatódik a tavaly megkezdett sorozat. A VII. Kis-Duna Maraton befutóérmén Ráckeve épített örökségének következő kiemelkedő darabja látható majd. A mívesen megformált plakettek sorát összegyűjtve pár év múlva az otthonában tudhatja majd Ráckeve szépségeit.


Frissítés
A pályán átlagosan 5 kilométerenként frissítőpontok találhatók. A frissítőpontok kínálata: víz, iso, banán, szőlőcukor, csokoládé. A 20 kilométer utáni frissítőpontokon továbbá: paradicsom, só, kóla, alma, sósperec, mogyoró, mazsola.
A pontokon papírpohárban tesszük ki az italokat.


Versenyszabályzat
A versenyen védettségi igazolványt nem kérünk. Kérjük a futókat, hogy felső légúti megbetegedéssel, lázasan ne álljanak rajthoz.
A versenyen mindenki a saját felelősségére indul a választott távnak megfelelő felkészültséggel. A versenyzőkre a szervezők baleset biztosítást nem kötnek. Igény esetén ezt mindenkinek egyénileg kell intéznie!
A rendezvényen a versenyzőkről készült fényképeket és videókat a szervezők a versenyhez kapcsolódó promóciókhoz felhasználhatják.
Fenntartjuk a jogot a program és a pálya módosítására.
A versenyen a rajtszámot jól látható módon, a ruházaton elöl kell viselni. A célbaérés után a rajtszámot a chippel le kell adni.
A versenyen a futókat görkorcsolyával kísérni tilos (a terepviszonyok nem alkalmasak erre). Kerékpáros kíséret megengedett, de csak a 10 km fordítópont utáni szakasztól kezdve (kb. 6-7 kilométertől).
A versenyen kutyával futni nem lehet.
A versenyen minden futó és kísérő köteles betartani a közúti közlekedés szabályait. A pálya első 2 kilométerén forgalommentes útvonalat biztosítunk, a többi szakasz kis forgalmú, üdülőterületi út!
A versenyen 18 év alatti futók írásos szülői belegyezéssel indulhatnak. A maratoni távon 18 év alattiak nem indulhatnak! A félmaratonon 12 év alattiak indulása nem megengedett!
A versenyközpontban csomagmegőrzőt működtetünk, amit a rajtszámotokkal tudtok igénybe venni. A verseny területén lévő értékekre felelősséget nem vállalunk. 

Felelősségvállalás
A rajtcsomag átvételekor minden futótól kérünk egy felelősségvállalási nyilatkozatot. Ezt a helyszínen is ki lehet tölteni, de nagyban segítitek a munkánkat, ha előzetesen kitöltitek és aláírva hozzátok vasárnap (az előnevezés visszaigazoló levelével küldjük a nyilatkozatokat is).


Kísérőknek
A maratoni pályán autóval nem lehet körbe menni! A Tassi zsilipnél csak gyalogos, vagy kerékpáros átkelés lehetséges! A pálya első hét kilométerén a kerékpáros kísérés is tilos! Sűrűn kihelyezett, bőséges frissítőpontokkal segítjük a futókat. Aki buzdító szándékkal, kerékpárral kísérné társát, kérjük, csak a 10 kilométeres fordítópont után csatlakozzon a futókhoz. A kísérés tervezésekor is fordulhattok hozzánk bizalommal, helyismeretünkkel segítünk, hogy a többi futót nem zavarva tudjátok buzdítani társatokat.
A rajtban várakozó kísérők hozzáférhetnek a pályán kihelyezett mérőpontok (10, 21 km) adataihoz, így követhetik, hogy hol jár a futójuk. Emellett hagyomány, hogy a KEVENET Internet jóvoltából a pálya 3 pontján kamerákat helyezünk ki. A kamerák élőképét a versenyközpontban kihelyezett nagy monitorokon láthatjátok.