menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Ötpróba Eredmények Támogatóknak Archív 2019 2018 2017 2016 Facebook oldalunk

Három távon hirdetünk versenyt. Mindhárom esetben ugyanazon a nyomvonalon indulnak a futók. A rajt után a teljes mezőny tesz egy kört Ráckeve belvárosában. Ezt a három kilométeres szakaszt csak a verseny elején kell megfutni. A rövidebb távokon fordítópontokat helyezünk el, a maratoni táv egy nagy kör.

A 10 kilométeres távon a fordító kicsivel 6 km után található. A második frissítőpont után az úton elhelyezett nagy strandzászló jelzi a tízesek fordulóját. Visszafelé a mezőny kis kitérőt tesz, hogy a gyorsabb futók, ne ütközzenek a lassabban érkezőkkel. Segítőink jelzik a haladási irányt. 

A félmaraton fordítója Dömsödön lesz, kicsivel 12 km előtt. A félmaratoni mezőny a fordulás után végig ugyanazon az úton jön vissza, mint ahogy ment, kivéve a belvárosi kört, amit nem kell újra megfutni. Visszafelé így rövidebb az út, ezért nem pont féltávnál találhatók a fordítók.

A maratoni pálya első szakasza megegyezik a rövidebb távokéval. A 42 kilométer viszont egy nagy kör lesz a Kis-Duna mentén. A Ráckeve belvárosi bevezető szakasz után a hídon átkelve dél felé fordul a mezőny. Végig a Duna parton elfutnak Dömsödig (itt fordul a félmaraton mezőnye) majd tovább egészen a Tassi-zsilipig. A zsilipen keskeny gyaloghíd vezet át. A zsilipen átkelve a töltéskoronán maradva északi irányba fordul a mezőny és elindul vissza Ráckeve felé. Sajnos a szigetcsúcsnál zajló építkezés miatt idén sem tudunk kifutni a Csepel-sziget legdélebbi pontjáig. Visszafelé végig a gát vonalát kell követni (rajta, vagy mellette). A cél megegyezik a rajt helyszínével csak a maratonon indulók dél felől, míg a rövidebb távon versenyzők északi irányból közelítik meg.

A maratoni pálya 80 százaléka aszfaltos üdülőterületi út. A maradék szakaszokon is jól futható tömör kavicsos, murvás útra és füves sétányra számíthattok.

Jelzések

A pálya alapelve, hogy lehetőleg mindig a lehető legközelebb maradjunk a Dunához. Minden kereszteződésnél táblával vagy aszfaltra festett jelzéssel segítjük a tájékozódást.

Kísérőknek

A maratoni pályán autóval nem lehet körbe menni! A Tassi-zsilipnél csak gyalogos, vagy kerékpáros átkelés lehetséges! A pálya első kb. hét kilométerén a kerékpáros kísérés is tilos! Sűrűn kihelyezett, bőséges frissítőpontokkal segítjük a futókat. Aki buzdító szándékkal, kerékpárral kísérné társát, kérjük, csak a 10 kilométeres verseny fordítópontja után csatlakozzon a futókhoz. A kísérés tervezésekor is fordulhattok hozzánk bizalommal, helyismeretünkkel segítünk, hogy a többi futót nem zavarva tudjátok buzdítani társatokat.
A rajtban várakozó kísérők hozzáférhetnek a pályán kihelyezett mérőpontok (10, 21 km) adataihoz, így követhetik, hogy hol jár a futójuk. 

Váratlan események hatására fenntartjuk a jogot a verseny útvonalának megváltoztatására!

 

Részletes pályarajz
Kék jelzés: frissítőpont; Zöld csillag: rövidebb távok fordítója; Sárga jelzés: fénykép; sárga vonal: a 10k-s mezőny új, visszafelé tartó ága