menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Ötpróba Eredmények Támogatóknak Archív 2022 2019 2018 2017 2016 Facebook oldalunk

A Kis-Duna Maraton 2023-ban is az Ötpróba mozgalom hivatalos állomása! 

Az Olimpiai Ötpróba

Felejthetetlen élmény négyévente a magyar olimpikonokért szurkolni. A saját életedben elért kisebb-nagyobb sportsikerekkel viszont akár naponta átélheted a győzelem érzését. Mert nem lehet ugyan mindenki olimpikon, de önmagával bárki képes megküzdeni. Az Olimpiai Ötpróba Program célja, hogy egyre több ember életében váljon mindennapos örömforrássá a sport. Az pedig szinte már csak a ráadás, hogy végül a legkitartóbb ötpróbázó ott biztathatja a tokiói olimpián a magyarokat.

A 2024-es olimpiáig tartó Olimpiai Ötpróba országszerte számos sportrendezvénnyel várja a tartalmas, aktív kikapcsolódásra vágyó amatőr sportolókat. Ezeken az eseményeken az Olimpiai Ötpróba keretében jelenleg hat sportágban próbálhatod ki teljesítő képességed határait:

futás
úszás
országúti kerékpározás
hegyi kerékpározás
evezés (kajak-kenu)
túrázás
Az egyes eseményeken különböző távokat lehet teljesíteni az egyes sportágakban, és a távok sikeres teljesítése esetén pontokat kapsz, amit az egész program ideje alatt gyűjthetsz. 
Megfelelő pontszám elérése esetén a pontjaidat jutalmakra válthatod be.

Sok kicsi sokra megy: érdemes együtt sportolni családtagjaiddal, osztálytársaiddal vagy munkatársaiddal, mert ha az Ötpróba rendszerében családot alakítotok ki, iskolához vagy munkahelyhez csatlakoztok, az egyéni teljesítményetek és pontszámok a támogatott csoportoknak is beszámítanak és összeadódnak.

Mit nyújt neked az Olimpiai Ötpróba?
Ha már rendszeresen sportolsz, akkor új, izgalmas kihívásokat találhatsz magadnak, pl. számodra ismeretlen sportágakat próbálhatsz ki.
Ha még csak tervezed a sportolást, hosszú távú motivációra és jó társaságra találhatsz.
A játék izgalma feldobja a megszokott edzéseidet, így még több örömet lelhetsz a mozgásban.
Rendezvényeinken személyesen találkozhatsz olimpikonokkal, és akár együtt is sportolhatsz velük.
A próbák sikeres teljesítése után garantáltan megkapod a kitartásodért járó jutalmat egy-egy, olimpiához kapcsolódó ajándék formájában.
A változatos, országszerte megrendezett sportesemények segítségével alaposabban megismerheted Magyarország természeti és kulturális értékeit.
Egészségesebbé, energikusabbá és jókedvűbbé válhatsz – sportpályán innen és túl.
A sportolás révén többet lehetsz együtt a családoddal, és tartalmasan, hasznosan tölthetitek a szabadidőtöket.
Közelebbi kapcsolatba kerülhetsz munkatársaiddal vagy osztálytársaiddal, és igazi csapattá válhattok a közös pontgyűjtés során.
Ajándékok
Az Olimpiai Ötpróbával csak nyerhetsz: egészséget, közösségi élményt, motivációt, jókedvet és országismeretet. De mi teljesítményed elismeréseként meglepünk néhány garantált ajándékkal is, ha sikerül kiállnod a próbákat, és összegyűjtened elég pontszámot!

Regisztráció és további részletek a mozgalom honlapján!