menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Ötpróba Eredmények Támogatóknak Archív 2018 2017 2016 Facebook oldalunk

Rólunk

Ráckevei futók vagyunk. Nem versenyszervezők, bár nagyon igyekszünk, hogy a versenyünkön ez ne hagyjon nyomot. Első évben jól sikerült. Sokan, sokat melóztunk vele, de nagyon sokat kaptunk is tőle. Köszönjük a bíztatást, a pozitív visszajelzéseket és legfőképpen, hogy eljöttetek 400-an futni hozzánk. Úgy tűnik van értelme. Azért szervezünk futóversenyt, hogy a jól ismert terepen versenyezhessünk – elsősorban magunkkal – és hogy megmutathassuk nektek is, hogy mennyire szép ez a vidék.

A Ráckeve 4 futócsapat a 2015-ös UB rajtja előtt

 

A versenyről

A maraton teljesen non-profit rendezvény. Szerettünk volna egy olyan versenyt, ahová mi is szívesen elmennénk. Ahol nem körözgetve kell teljesíteni a maratoni, félmaratoni távot.  Ahol az első helyen a futó áll, akárhányadikként is ér be a célba. Ahol jó házigazdaként tudjuk fogadni a messzebbről érkező régi és leendő barátainkat.

A vízparton vezetett pálya különleges, a Tassi zsilipen átkelni sokadszor is borzongató élmény, legyőzni 42 kilométert pedig boldogság. Most már csak rajtatok áll, megtöltitek-e élettel a Kis-Duna partját!

Nyuszifutás

Ráckevén évek óta hagyomány a decemberi Mikulás- és a tavaszi Nyuszifutás. Az elsősorban gyerekeknek rendezett versenyen 1-2 kilométeres távot kell legyőzni. 2016 óta a Nyuszifutás szervezőivel közösen, a Kis-Duna Maratonon rendezzük a rövidtávú versenyt.

Kiemelt támogatók

Fő támogatók


ORTHO-CONS BT. Dr. Szikora Gyula

Támogatók

Cserkov Kft. Italdiszkont - Szulai tó
Platán Bútorlapszabászat, Ráckeve
Támogató magánszemélyek: Mikola Bálintné, Szadai József és családja, Dr. Nagy Klára, Dr. Novák Gábor, Viskiné Rafás Kinga, Kirchner Bálintné

Partnerek

Dömsöd, Tass, Makád és Szigetbecse önkormányzata
Dömsöd, Tass, Makád és Szigetbecse önkormányzata

Ajánlott futóversenyek a környéken