menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Ötpróba Eredmények Támogatóknak Archív 2018 2017 2016 Facebook oldalunk

Időpont: 2019. április 7. vasárnap 9:30-15:30

Versenyközpont: Szent Imre Katolikus Iskola, Ráckeve Szent István tér 22.

Távok: 10km, 21km, 42km

Tervezett program

7:30- Rajtcsomagok átvétele, helyszíni nevezés kezdete
8:00-9:00 Nyuszifutás nevezés
8:45 A helyszíni nevezés lezárása
9:00- Bemelegítés, pályabemutatás
9:15 Regisztráció, rajtcsomag átvétel vége
9:30 Rajt
9:40 Nyuszifutás rajt
10:40 Nyuszifutás eredményhirdetés
11:00 10 km verseny eredményhirdetés
12:00- Ebéd kezdete
13:00- Félmaraton eredményhirdetés
14:30- Maratoni verseny eredményhirdetés
16:00- Rendezvény zárás

Útvonal

10 km – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas fordítópont után vissza a rajthoz

21 km, félmaraton – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas, Somlyó, Dömsöd fordítópont után vissza a rajthoz

42 km, maraton – Ráckeve belváros, Újtelep, Fanyilas, Somlyó, Dömsöd, Tassi zsilip, Csepel-sziget csücske, Makád üdülőterület, Szigetbecse üdülőterület, Ráckeve Keszeg sor, cél

Részletes térkép az alábbi linken látható: http://kisdunamaraton.hu/palya/

A maratoni útvonal 90 százaléka kis forgalmú üdülőterületi utakon vezet. A verseny első három kilométerén, Ráckeve belvárosában rendőri biztosítást tervezünk. Ha nem kapjuk meg a szükséges engedélyeket, akkor a verseny első szakasza megváltozik. Ez a változás nem érinti a további 39 kilométert! Az útvonal 80 százaléka aszfaltos út, 20 százaléka tömör kavicsos földút.

Időmérés

A versenyen eldobható chipes időmérő rendszerrel mérjük az időket. A pályán három időmérő kapu lesz felállítva: a rajtban, 10 és 21 kilométernél.

Szintidők

A 10 és 21 kilométeres versenyen nincs szintidő, de az eredményhirdetés ideje a 10 kilométeren 11:00 óra, a félmaratonon 13:00 óra. A maratoni távon 6 órás a szintidő. Eredményhirdetés: 14:30 órakor

Létszám

Szeretnénk emberléptékű, családias hangulatú versenyt szervezni. Nem hajszolunk létszámcsúcsokat. 2018-ban 450 fős létszámlimitet határoztunk meg. A nevezések állásáról folyamatosan tájékoztatunk benneteket.

Az előnevezés indul 2019. elején

Nevezési díjak változatlanul

10 kilométer: 2400 Ft
21 kilométer: 4200 Ft
42 kilométer: 6200 Ft

Helyszíni nevezés
április 7-én a versenyközpontban
Abban az esetben, ha a létszámlimitet előnevezésekkel nem érjük el!

A helyszíni nevezés díjai:
10 kilométer: 4500 Ft
21 kilométer: 6500 Ft
42 kilométer: 9000 Ft

A nevezési díj tartalma

1. Részvétel a versenyen
2. Rajtszám az eldobható chippel, biztosítótű
3. Orvosi felügyelet a verseny alatt
4. 9 frissítőpont a pályán
5. Rendőri és polgárőri biztosítás
6. Egyedi befutóérem
7. Masszázs a verseny után (a 21 és 42 kilométeres távon indulóknak)
8. Egy tál forró gulyás és sütemény
9. Ingyenesen letölthető befutófotók és a pályán készült fényképek
10. Chipes időmérés – a pálya három, pontján (rajt-cél, 10k részidő, 21k részidő)

A III. Kis-Duna Maraton hivatalos pólója

A versenyre most is készül tartós, technikai póló, melyet a nevezéskor a futóink kedvezményes áron igényelhetnek. A pólóigényt és a kívánt méretet a versenyre jelentkezéssel együtt kell majd leadni és a póló árát is a nevezési díjjal együtt kell elküldeni. A póló mintája és ára ősz végére várható.
 

Díjazás

A verseny magunkkal és a távolsággal zajlik, így minden célba érő befutóérmet kap.
Emellett minden kategóriában az első három helyezettet külön díjazzuk

Kategóriák

A versenyen csak egyéni teljesítés lehetséges. Mindhárom távon a férfi és női kategóriákat három korcsoportban díjazzuk. A korcsoport besoroláskor csak a születési évet vesszük figyelembe (pl. az a versenyző, aki 2018-ban tölti be a 18. életévét, már a felnőtt kategóriában indul). 

  1. ifjúsági: 0-17 éves korig (maratoni távon 18 éven aluli, félmaratonon 12 éven aluli versenyző nem indulhat!)
  2. felnőtt: 18-49 éves korig
  3. senior: 50 éves kor felett

Frissítés

A pályán átlagosan 5 kilométerenként frissítőpontok találhatók. A frissítőpontok kínálata: víz, iso, banán, szőlőcukor, csokoládé. A 20 kilométer utáni frissítőpontokon továbbá: paradicsom, só, kóla, alma, sósperec, mogyoró, mazsola.

Nyuszifutás

A hagyományos tavaszi Nyuszifutás rövid távú futamai a maratoni rajt után indulnak a Duna parti sétányon. Az 1200 méteres térkövezett pályán az ovisoknak egy kört, a nagyobbaknak két kört kell megtenni. A Nyuszifutás ingyenes, nevezni 8-9 óra között lehet a versenyközpontban. Érem díjazás négy korcsoportban várható: ovis, alsós 1-2 osztály, alsós 3-4 osztály, 5 osztály feletti. 

Versenyszabályzat

A versenyen mindenki a saját felelősségére indul a választott távnak megfelelő felkészültséggel. A versenyzőkre a szervezők balesetbiztosítást nem kötnek. Igény esetén ezt mindenkinek egyénileg kell intéznie!

A rendezvényen a versenyzőkről készült fényképeket és videókat a szervezők a versenyhez kapcsolódó promóciókhoz felhasználhatják.

Fenntartjuk a jogot a program és a pálya módosítására.

A versenyen a rajtszámot jól látható módon, a ruházaton elöl kell viselni.

A versenyen a futókat görkorcsolyával kísérni tilos (a terepviszonyok nem alkalmasak erre). Kerékpáros kíséret megengedett, de csak a 10 km fordítópont utáni szakasztól kezdve (kb. 6-7 kilométertől)

A versenyen minden futó és kísérő köteles betartani a közúti közlekedés szabályait. A pálya első 3 kilométerén forgalommentes útvonalat biztosítunk, a többi szakasz kis forgalmú, üdülőterületi út!

A versenyen 18 év alatti futók írásos szülői belegyezéssel indulhatnak. A maratoni távon 18 év alattiak nem indulhatnak! A félmaratonon 12 év alattiak indulása nem megengedett!

A rendezők fenntartják a jogot, hogy 450 fő nevezés felett a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

A versenyközpontban csomagmegőrzőt működtetünk, a verseny területén lévő értékekre felelősséget nem vállalunk.  

Felelősségvállalás

A rajtcsomag átvételekor minden futótól kérünk egy felelősségvállalási nyilatkozatot. Ezt a helyszínen is ki lehet tölteni, de nagyban segítitek a munkánkat, ha előzetesen kitöltitek és aláírva hozzátok vasárnap (az előnevezés visszaigazoló levelével küldjük a nyilatkozatokat is).

 

Kísérőknek

A maratoni pályán autóval nem lehet körbe menni! A Tassi zsilipnél csak gyalogos, vagy kerékpáros átkelés lehetséges! A pálya első hét kilométerén a kerékpáros kísérés is tilos! Sűrűn kihelyezett, bőséges frissítőpontokkal segítjük a futókat. Aki buzdító szándékkal, kerékpárral kísérné társát, kérjük, csak a 10 kilométeres fordítópont után csatlakozzon a futókhoz. A kísérés tervezésekor is fordulhattok hozzánk bizalommal, helyismeretünkkel segítünk, hogy a többi futót nem zavarva tudjátok buzdítani társatokat.
A rajtban várakozó kísérők hozzáférhetnek a pályán kihelyezett mérőpontok (10, 21 km) adataihoz, így követhetik, hogy hol jár a futójuk.

Kiemelt támogatók

Fő támogatók


ORTHO-CONS BT. Dr. Szikora Gyula

Támogatók

Cserkov Kft. Italdiszkont - Szulai tó
Platán Bútorlapszabászat, Ráckeve
Támogató magánszemélyek: Mikola Bálintné, Szadai József és családja, Dr. Nagy Klára, Dr. Novák Gábor, Viskiné Rafás Kinga, Kirchner Bálintné

Partnerek

Dömsöd, Tass, Makád és Szigetbecse önkormányzata
Dömsöd, Tass, Makád és Szigetbecse önkormányzata

Ajánlott futóversenyek a környéken