menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Aktuális Facebook oldalunk Eredmények Támogatóknak Archív 2016

Rólunk

Ráckevei futók vagyunk. Nem versenyszervezők, bár nagyon igyekszünk, hogy a versenyünkön ez ne hagyjon nyomot. Első évben jól sikerült. Sokan, sokat melóztunk vele, de nagyon sokat kaptunk is tőle. Köszönjük a bíztatást, a pozitív visszajelzéseket és legfőképpen, hogy eljöttetek 400-an futni hozzánk. Úgy tűnik van értelme. Azért szervezünk futóversenyt, hogy a jól ismert terepen versenyezhessünk – elsősorban magunkkal – és hogy megmutathassuk nektek is, hogy mennyire szép ez a vidék.

A Ráckeve 4 futócsapat a 2015-ös UB rajtja előtt

 

A versenyről

A maraton teljesen non-profit rendezvény. Szerettünk volna egy olyan versenyt, ahová mi is szívesen elmennénk. Ahol nem körözgetve kell teljesíteni a maratoni, félmaratoni távot.  Ahol az első helyen a futó áll, akárhányadikként is ér be a célba. Ahol jó házigazdaként tudjuk fogadni a messzebbről érkező régi és leendő barátainkat.

A vízparton vezetett pálya különleges, a Tassi zsilipen átkelni sokadszor is borzongató élmény, legyőzni 42 kilométert pedig boldogság. Most már csak rajtatok áll, megtöltitek-e élettel a Kis-Duna partját!

Nyuszifutás

Ráckevén évek óta hagyomány a decemberi Mikulás- és a tavaszi Nyuszifutás. Az elsősorban gyerekeknek rendezett versenyen 1-2 kilométeres távot kell legyőzni. 2016-ban a Nyuszfutást a Kis-Duna Maratonon rendeztük meg.  A közös szervezés nagy siker volt, reméljük, hogy 2017-ben megismételhetjük. 

 

Kiemelt támogatók

Fő támogatók


ORTHO-CONS BT. Dr. Szikora Gyula

Támogatók

Cserkov Kft. Italdiszkont - Szulai tó
Ráckevei Íjász szakosztály
Ráckevei Kajak-kenu szakosztály
Támogató magánszemélyek: Dr. Varga Réka, Gyene Attila, Rakszegi család - Dömsöd, Kirchnerné Halmos Magdolna
Támogató magánszemélyek: Mikola Bálintné, Dr. Novák Gábor, Novák Miklós, Szadai család, Viskiné Rafás Kinga

Partnerek

Dömsöd, Tass, Makád és Szigetbecse önkormányzata

Ajánlott futóversenyek a környéken