menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Ötpróba Eredmények Támogatóknak Archív 2018 2017 2016 Facebook oldalunk

Három távon hirdetünk versenyt. Mindhárom esetben ugyanazon a nyomvonalon indulnak a futók. A rövidebb távokon fordítópontokat helyezünk el, a maratoni táv egy nagy kör. A 10 kilométeres távon a fordító kicsivel 6 km után található, a félmaratonon kicsivel 12 km előtt. A rajt után a teljes mezőny tesz egy kört Ráckeve belvárosában. Ezt a három kilométeres szakaszt csak a verseny elején kell megfutni. A 10 és 21 kilométeres mezőny, a forduló után - az egyszer már megfutott úton - visszatér a városba és az Árpád-hídon átfutva - kihagyva a belvárosi kört - rögtön letér a piac sétányon lévő cél felé. Mivel visszafelé rövidebb szakaszt kell futni, ezért nem pont féltávnál találhatók a fordítók.

A maratoni pálya első szakasza megegyezik a rövidebb távokéval. A 42 kilométer viszont egy nagy kör lesz a Kis-Duna mentén. A Ráckeve belvárosi bevezető szakasz után a hídon átkelve dél felé fordul a mezőny. Végig a Duna parton elfutnak Dömsödig (itt fordul a félmaraton mezőnye) majd tovább egészen a Tassi-zsilipig. A zsilipen keskeny gyaloghíd vezet át. Ezen átkelve a jelzéseket követve ki kell futni a Csepel-sziget legdélebbi csücskéig. A Kis- és a nagy Duna összefolyásánál ellenőrző pontot üzemeltetünk. A szigetcsúcs elérése után, ismét észak felé kell venni az irányt: Makád és Szigetbecse üdülőterületének érintésével, immár a szigeti oldalon értek vissza Ráckevére. A cél megegyezik a rajt helyszínével csak a maratonon indulók dél felöl, míg a rövidebb távon versenyzők északi irányból közelítik meg.

A maratoni pálya 80 százaléka aszfaltos üdülőterületi út. A maradék szakaszokon is jól futható tömör kavicsos, murvás útra és füves sétányra számíthattok.

Változás

Az első verseny tapasztalatai alapján a 10 kilométeres verseny pályáján módosítottunk. Problémát jelentett, hogy az élmezőny a fordító után a nem túl széles Duna parti sétányon szemben találta magát a lassabb futókkal. A torlódást elkerülendő a visszafelé tartó futókat egy másik, szabadabb úton vezetjük a cél felé. 

Jelzések

A pálya alapelve, hogy lehetőleg mindig a lehető legközelebb maradjunk a Dunához. Minden kereszteződésnél táblával vagy aszfaltra festett jelzéssel segítjük a tájékozódást.

Kísérőknek

A maratoni pályán autóval nem lehet körbe menni! A Tassi-zsilipnél csak gyalogos, vagy kerékpáros átkelés lehetséges! A pálya első kb. hét kilométerén a kerékpáros kísérés is tilos! Sűrűn kihelyezett, bőséges frissítőpontokkal segítjük a futókat. Aki buzdító szándékkal, kerékpárral kísérné társát, kérjük, csak a 10 kilométeres verseny fordítópontja után csatlakozzon a futókhoz. A kísérés tervezésekor is fordulhattok hozzánk bizalommal, helyismeretünkkel segítünk, hogy a többi futót nem zavarva tudjátok buzdítani társatokat.
A rajtban várakozó kísérők hozzáférhetnek a pályán kihelyezett mérőpontok (10, 21 km) adataihoz, így követhetik, hogy hol jár a futójuk. 

Váratlan események hatására fenntartjuk a jogot a verseny útvonalának megváltoztatására!

 

Részletes pályarajz
Kék jelzés: frissítőpont; Zöld csillag: rövidebb távok fordítója; Sárga jelzés: fénykép; sárga vonal: a 10k-s mezőny új, visszafelé tartó ága 

 

Kiemelt támogatók

Fő támogatók


ORTHO-CONS BT. Dr. Szikora Gyula

Támogatók

Cserkov Kft. Italdiszkont - Szulai tó
Platán Bútorlapszabászat, Ráckeve
Támogató magánszemélyek: Mikola Bálintné, Szadai József és családja, Dr. Nagy Klára, Dr. Novák Gábor, Viskiné Rafás Kinga, Kirchner Bálintné

Partnerek

Dömsöd, Tass, Makád és Szigetbecse önkormányzata
Dömsöd, Tass, Makád és Szigetbecse önkormányzata

Ajánlott futóversenyek a környéken