menu
Rendezvényinfo Rólunk Versenykiírás A pálya Kapcsolat Nevezés és nevezettek Aktuális Facebook oldalunk Eredmények Támogatóknak Archív 2017 2016

Három távon hirdetünk versenyt. Mindhárom esetben ugyanazon a nyomvonalon indulnak a futók. A rövidebb távokon fordítópontokat helyezünk el, a maratoni táv egy nagy kör. A 10 kilométeres távon a fordító kicsivel 6 km után található, a félmaratonon kicsivel 12 km előtt. A rajt után a teljes mezőny tesz egy kört Ráckeve belvárosában. Ezt a három kilométeres szakaszt csak a verseny elején kell megfutni. A 10 és 21 kilométeres mezőny, a forduló után - az egyszer már megfutott úton - visszatér a városba és az Árpád-hídon átfutva - kihagyva a belvárosi kört - rögtön letér a piac sétányon lévő cél felé. Mivel visszafelé rövidebb szakaszt kell futni, ezért nem pont féltávnál találhatók a fordítók.

A maratoni pálya első szakasza megegyezik a rövidebb távokéval. A 42 kilométer viszont egy nagy kör lesz a Kis-Duna mentén. A Ráckeve belvárosi bevezető szakasz után a hídon átkelve dél felé fordul a mezőny. Végig a Duna parton elfutnak Dömsödig (itt fordul a félmaraton mezőnye) majd tovább egészen a Tassi-zsilipig. A zsilipen keskeny gyaloghíd vezet át. Ezen átkelve a jelzéseket követve ki kell futni a Csepel-sziget legdélebbi csücskéig. A Kis- és a nagy Duna összefolyásánál ellenőrző pontot üzemeltetünk. A szigetcsúcs elérése után, ismét észak felé kell venni az irányt: Makád és Szigetbecse üdülőterületének érintésével, immár a szigeti oldalon értek vissza Ráckevére. A cél megegyezik a rajt helyszínével csak a maratonon indulók dél felöl, míg a rövidebb távon versenyzők északi irányból közelítik meg.

A maratoni pálya 80 százaléka aszfaltos üdülőterületi út. A maradék szakaszokon is jól futható tömör kavicsos, murvás útra és füves sétányra számíthattok.

Változás

Az első verseny tapasztalatai alapján a 10 kilométeres verseny pályáján módosítottunk. Problémát jelentett, hogy az élmezőny a fordító után a nem túl széles Duna parti sétányon szemben találta magát a lassabb futókkal. A torlódást elkerülendő a visszafelé tartó futókat egy másik, szabadabb úton vezetjük a cél felé. 

Jelzések

A pálya alapelve, hogy lehetőleg mindig a lehető legközelebb maradjunk a Dunához. Minden kereszteződésnél táblával vagy aszfaltra festett jelzéssel segítjük a tájékozódást.

Kísérőknek

A maratoni pályán autóval nem lehet körbe menni! A Tassi-zsilipnél csak gyalogos, vagy kerékpáros átkelés lehetséges! A pálya első kb. hét kilométerén a kerékpáros kísérés is tilos! Sűrűn kihelyezett, bőséges frissítőpontokkal segítjük a futókat. Aki buzdító szándékkal, kerékpárral kísérné társát, kérjük, csak a 10 kilométeres verseny fordítópontja után csatlakozzon a futókhoz. A kísérés tervezésekor is fordulhattok hozzánk bizalommal, helyismeretünkkel segítünk, hogy a többi futót nem zavarva tudjátok buzdítani társatokat.
A rajtban várakozó kísérők hozzáférhetnek a pályán kihelyezett mérőpontok (10, 21 km) adataihoz, így követhetik, hogy hol jár a futójuk. 

Váratlan események hatására fenntartjuk a jogot a verseny útvonalának megváltoztatására!

 

Részletes pályarajz
Kék jelzés: frissítőpont; Zöld csillag: rövidebb távok fordítója; Sárga jelzés: fénykép; sárga vonal: a 10k-s mezőny új, visszafelé tartó ága